Anttilanasukasyhdistys:Tiedotteet

Anttilanasukasyhdistys
Loikkaa: valikkoon, hakuun
  • Jäsenkirje 2012

HEI ANTTILALAISET!


Anttilan asukasyhdistyksen tarkoituksena on toimia kaikkien Anttilan alueella asuvien hyväksi. Alla tietoa yhdistyksen toiminnasta kuluneena vuonna sekä tulevista tapahtumista ja ajankohtaisista asioista.


MITÄ TÄNÄ VUONNA ON SAATU AIKAISEKSI JA MITÄ ON TULOSSA?

Asukasyhdistyksen vuosikokous pidettiin 11.5.2012 Anttilan päiväkodilla. Vuosikokouksessa valittiin vuodelle 2012 uusi puheenjohtaja (Sonja Pakarinen) ja uusi hallitus. Perinteiseen tapaan kesän kynnyksellä järjestettiin suosittu Anttilan keväthumaus –katukirppistapahtuma. Viime kesänä aloitetun lähiliikunta-alueen rakentaminen on puolestaan jatkunut kunnan toimesta suunnitellusti.

Tulevia tapahtumia:

  • Anttilan yö -katukirppistapahtuma perjantaina 17.8. klo 18-20
  • MLL:n Suojatiepäivystys 14.-17.8. aamuisin Anttilassa ja/tai Hepolan koulun läheisyydessä
  • Lähiliikunta-alueen leikkipuiston nimikilpailu


AJANKOHTAISTA

Vuoden 2012 jäsenmaksut

Tärkeän tukenne yhdistyksen toiminnalle annatte liittymällä jäseneksi seuraavalla tavalla:

  • 1. Lähetätte tietonne (nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero) asukasyhdistyksen jäsenrekisteriä varten sähköpostilla sähköpostiosoitteeseen jasen [at] anttilanasukasyhdistys.fi TAI osoitteeseen: Mäntsälän Anttilan asukasyhdistys ry, c/o Pakarinen, Hippiäinen 2, 04620 Mäntsälä
  • 2. Maksatte jäsenmaksun 10€/talous yhdistyksen tilille 528201-20107998 (IBAN: FI76 5282 0120 1079 98), käyttäen viitenumeroa: 201003

Mikäli olette jo ehtineet maksaa tämän vuoden jäsenmaksun, kiitos ripeästä toiminnasta!

Liikenneturvallisuus Anttilassa

Tänäkin vuonna asukasyhdistyksen yhtenä tärkeänä tavoitteena on edistää alueen liikenneturvallisuutta erilaisin hankkein. Olemme olleet yhteydessä kuntaan ja esittäneet mm. toivomuksen saada Mikkolantien alkupäähän Anttilan oma Tervetuloa-kyltti, jolla pyrimme muun muassa kiinnittämään autoilevien huomion ajonopeuksiin, tasa-arvoisiin risteyksiin ja alueella liikkuviin lapsiin.

MLL:n Suojatiepäivystys

Asukasyhdistys on lupautunut mukaan MLL:n Mäntsälän paikallisyhdistyksen 14.-17.8. järjestämään Suojatiepäivystykseen, jossa vapaaehtoiset päivystävät aamuisin heijastinliivit yllään koulujen läheisyydessä. Tarkoituksena on kiinnittää tiellä liikkuvien huomio ja varmistaa pienten koululaisten turvallinen kadunylitys.

Asukasyhdistys osallistuu päivystykseen 14.-17.8. klo 8.00 - 8.30 Hepolan koulun läheisyydessä ja/tai Anttilan alueen haasteellisissa kadunylityspaikoissa.

Lyhytkestoinen tapahtuma vie aikaasi vain vähän, ja vastineeksi saat hyvän mielen – tervetuloa mukaan!

Ilmoittautumiset mahdollisimman pian Pauliina Vuoristolle (pauliina.vuoristo [at] pp.inet.fi tai p. 0503069912)

Anttilan yö -tapahtuma ja katukirppis perjantaina 17.8. klo 18-20

Koko perheelle tarkoitetun tapahtuman tapahtumapaikkana toimii perinteiseen tapaan Käpykuusentien kevyenliikenteenväylä välillä Käpykuusentie 14-24. Ota mukaan omapöytä sekä tarpeettomaksi käyneet tavarat ja valtaa oma paikkasi Käpykuusentien varrelta.

Kiertele, katsele, käy kauppaa ja tutustu!

Estradi on vapaa taiteiden yön -hengessä: voit esittää musiikkia, taidetta, temppuja...

Asukasyhdistyksen info- ja makkaranpaistopiste sijaitsee Käpykuusentien ja Varpusen risteyksessä. Pistäydythän kahvilla ja vaihtamassa kuulumisia.

Tapahtuma järjestetään säävarauksella. Lisätietoa tapahtumasta Sonja Pakariselta (p. 0400499340)

Lähiliikunta-alueen leikkipuiston nimikilpailu

Osallistu ja keksi uuden [Lähiliikunta-alueen] leikkipuistolle hauska ja kuvaava nimi! Osallistua voit 19.8. asti lähettämällä ehdotuksesi sähköpostilla (hallitus [at] anttilanasukasyhdistys.fi) tai Anttilan yö -tapahtumassa. Nimikilpailun voittajan valitsee asukasyhdistyksen hallitus. Voittaja palkitaan lähiliikunta-alueen avajaisten yhteydessä.

Suunnitteilla on myös lähiliikunta-alueen avajaiset myöhemmin syksyllä tai keväällä 2013 sekä tulevana vuonna koko perheen talvinen ulkoilutapahtuma ja Anttilan Ullis –vapputapahtuma.


Hyvää loppukesää ja syksyn jatkoa!


Mäntsälän Anttilan asukasyhdistys ry:n hallitus

  • Asukasyhdistyksen jäsenille jaettu jäsenkirje 1/2011 jäsenkirje
  • Anttilan asukasyhdistyksen hallitus tapasi kunnanjohtajan ma 23.8.2010

Asukasyhdistys esitti kunnanjohtajalle kysymyksiä mm. alueen katujen ja viheralueiden viimeistelyaikataulusta sekä alueen katujen turvallisuuden parantamisesta. Kunnanjohtajaa kävivät tapaamassa Anttilan asukasyhdistyksen edustajina pj Sanna Kuusi, sihteeri Sonja Pakarinen ja rahastonhoitaja Timo Vesterinen. Paikalla oli myös lehdistön edustajia. Tässä terveisiä tapaamisesta. Kunnanjohtaja ei luvannut katujen viimeistelyyn mitään aikataulua, mutta peräänkuulutti kuitenkin yleisesti aikarajaa, mihin mennessä asuinalueen viimeistely kunnan puolelta pitäisi olla tehty. Asukasyhdistys jatkaa asian edistämisetä teknisen puolen kanssa. Pihojen liityntäasfaltointi on kunnassa päätetty siirtää asukkaan vastuulle. Niinpä ne, joilla asfaltointi puuttuu, voivat halutessaan hankkia sen itse omalla kustannuksella. Kunnanjohtaja kannatti asukasyhdistyksen ajatusta, jossa ehdotettiin, että alueen asukkaat tekisivät osan katujen viimeistelystä talkootöinä. Talkootyöt olisivat mm. mullan levittämistä ja kasvien istutusta. Tässä asiassa asukasyhdistys on jatkossa yhteydessä katu ja puutarhapuoleen. Asukkaiden toivomia hidastetöyssyjä emme tule saamaan. Kunnassa on tehty päätös, ettei niitä toistaiseksi rakenneta. Niinpä asukasyhdistys ehdottaa, että alueelle pystytettäisiin kylttejä liikennenopeuksia hillitsemään. Asukasyhdistykselle voi tehdä ehdotuksia näistä kylteistä (millaisia ja mitä niissä lukisi). Ehdotukset viedään sitten kuntaan. Alueelle suunniteltua liikunta- ja puistoaluetta varten kunnan taloussuunnitelmassa on varattu rahaa alueen toteuttamiseen vuonna 2011-2012. Lisäksi ulkopuolista rahoitusta on haettu. Kunnanjohtaja viittasi kuitenkin kunnan niukkiin resursseihin, joten rahoja voidaan joutua käyttämään muihin äkillisiin tarpeisiin. Mikäli kunnassa päätetään rahoittaa alue, rakentaminen alkaisi ensi vuonna.

  • Kunta tulee viimeistelemään katujen pientareet ja viheralueet kuntoon tänä kesänä.
  • [Lähiliikunta-alueen] rakentaminen alkaa keväällä. Tänä kesänä rakennetaan ensimmäinen osa puistoa eli leikkipuisto+pulkkämäki.